Restaurang Faros

I sommar var Faros en av de första Winpos-kunderna som tog i bruk Winpos mobilkassa. Erfarenheterna har varit mycket positiva. - Mobilkassan har verkligen underlättat arbetet på terrassen. Beställningarna går direkt från terrassen till baren och köket, vilket har ökat den tid servitören spenderar på terrassen och förbättrat kundkontakten.

Mobilkassa på restaurang Faros terrass

Restaurang Faros, som är belägen på paradplats i Vasa, är en långvarig Winpos-kund. Restaurangbåten Faros har verkat vid Fiskstranden i Vasa i över trettio år. Faros är en populär lunch- och à la carte -restaurang. På sommaronsdagar får kunderna njuta av livespelningar på den soliga terrassen.  

Faros VD Michael Ekman är nöjd med det över tio år långa samarbetet med Winpos:
-Samarbetet har fungerat utmärkt! Det långa samarbetet har lett till bra växelverkan och vi får snabbt hjälp vid behov. Servicen har alltid varit bra och professionell. Winpos kassasystem är lättanvänt och går att anpassa efter egna behov.

 

- Mobilkassan har verkligen underlättat arbetet på terrassen. Beställningarna går direkt från terrassen till baren och köket, vilket har ökat den tid servitören spenderar på terrassen och förbättrat kundkontakten.

I sommar var Faros en av de första Winpos-kunderna som tog i bruk Winpos mobilkassa. Erfarenheterna har varit mycket positiva.
– Mobilkassan har verkligen underlättat arbetet på terrassen. Beställningarna går direkt från terrassen till baren och köket, vilket har ökat den tid servitören spenderar på terrassen och förbättrat kundkontakten. Det går snabbare att göra beställningar på terrassen när man inte behöver gå in för att bonga. Även betalningen går snabbare.


Winpos mobilkassa är en Android-baserad all-in one kassalösning som är utformad för rörlig försäljning. Samma enhet innehåller kassa, betalterminal och kvittoskrivare.


– På Faros använder vi Winpos mobilkassa främst för terrassförsäljning. Skärmen på den mobila Sunmi-terminalen vi använder fungerar bättre i solljus än jag förväntade mig. Storleken på terminalen sätter förstås vissa begränsningar vad gäller funktionalitet jämfört med en vanlig kassa, men den är ett mycket bra komplement till de övriga kassorna.


– Jag kan rekommendera Winpos mobilkassa till andra restauranger. Vilken nytta man har av den mobila kassan beror mycket på vilken slags restaurang det rör sig om. Vi har haft stor nytta av den och jag är säker på att nyttan kan bli ännu större i framtiden. Nu när vi vet hur mobilkassan fungerar kanske vi kan komma på nya ännu effektivare sätt att använda den. Jag rekommenderar definitivt andra restauranger att testa mobilkassan.

Bilder: Ann-Britt Pada

Winpos använder cookies för att tillhandahålla webbplatsfunktionalitet och förbättra din upplevelse. Genom att använda vår hemsida godkänner du detta. Läs mer på vår informationssäkerhetssida