Euronics

Winpos har ingått avtal med Euronics för leverans av ett komplett affärs- & varuhanteringssystem.

Euronics är den ledande fackhandlarkedjan för konsumentelektronik i Europa och har idag 139 butiker i Sverige. Euronics finns representerat i totalt 28 länder i Europa med sammanlagt över 11 000 butiker med en omsättning om 145 miljarder. Winpos levererar det kompletta affärs- & varuförsörjningssystemet Eurostore som utvecklas i samarbete med Euronics för användning både i de enskilda butikerna och till kedjans huvudkontor i Stockholm.

Winpos företagen har specialiserat sig på kompletta system för butiker och restauranger. Företagets huvudprodukt är den egna Winpos kassaprogramvaran som är inriktad på fackhandeln, restauranger och dagligvaruhandeln. Inom branschen kommer det att ske betydande förändringar eftersom bank- och kreditkorten av säkerhetsskäl förses med chip-teknik enligt den nya standarden, vilken skapats av de stora internationella kreditkorts-leverantörerna. Ytterligare har skatteverket i Sverige en ny lag som innebär att varje kassa skall förses med en kontrollbox för övervakning av transaktioner i butikerna. Självfallet har Winpos dessa moduler färdiga inför leveransen till Euronics.

Valet av Winpos som leverantör grundades på Winpos tidigare erfarenhet av motsvarande kundanpassade projekt kring logistik och varuförsörjning.

Euronics sökte en tillförlitlig leverantör som kan leverera ett modernt affärs- och varuförsörjningssystem speciellt anpassat för Euronics krav på en helhetslösning kring framtidens varuförsörjning. Euronics strategi är att utan eget fördyrande centrallager optimera inköp och logistik ”Från fabrik till butik utan fördyrande mellanhänder”. ”Borta är tider då varor köptes in och placerades i centrala lager där priserosionen snabbt äter upp marginalerna innan varorna lämnat lagret. Att idag i samarbete med industrin långsiktigt planera och distribuera varor enligt vår strategi är en förutsättning för framtidens varuhantering”, säger Peter Örbrink, VD för Euronics. Vidare berättar han att Eurostore-systemet som integreras direkt med industrin via leverantörernas ordersystem möjliggör en ”virtuell” lagerhantering som optimerar inköp och varuplanering. ”Att genom lång framförhållning kunna planera inköp och leverans innan varorna ens har producerats är en förutsättning för såväl kedjan som våra leverantörer. Det handlar alltså om att effektivisera logistik och säkerställa varutillgången.

”Valet av Winpos som leverantör grundades på Winpos tidigare erfarenhet av motsvarande kundanpassade projekt kring logistik och varuförsörjning. Vid valet satte vi stor vikt vid leverantörens tidigare referenser, systemets funktionalitet och speciellt vid leverantörens förmåga att vidareutveckla systemet i enlighet med Euronics krav och sätt att tänka varuförsörjningssystem, samt personalens tjänstvillighet. Winpos Sverige AB valdes efter en offertrunda som omfattade 10 potentiella leverantörer”, berättar Peter Örbrink.

Winpos använder cookies för att tillhandahålla webbplatsfunktionalitet och förbättra din upplevelse. Genom att använda vår hemsida godkänner du detta. Läs mer på vår informationssäkerhetssida